Schoenen reparatie

Direct uw schoenen laten repareren

Schoenen reparatie

Schoenen slijten soms sneller dan wenselijk. Door beknelling of door het stoten tegen een stoeprand kan de schoen beschadigd raken. Dit betekent dat de uitstraling van de schoen afneemt en daarmee draag je de schoen waarschijnlijk minder vaak. Dit is zonde, zeker wanneer het gaat om een kostbaar paar. Dan is het fijn om uw schoenen te laten maken. Schoenreparatie biedt in dit soort gevallen een goede oplossing. De Echte Schoenmaker neemt de reparatie graag voor u uit handen, maar u kunt in onze webwinkel ook producten kopen om zelf uw schoenen reparatie uit te voeren! Om ze bij ons te laten repareren kunt u ervoor kiezen om het paar langs te brengen bij onze winkel in Alphen aan den Rijn, of de schoenen naar ons op te sturen via de ‘Stuur-ze-op-service’.

Tips voor schoenreparatie

Bent u van plan zelf uw schoenreparatie uit te voeren? Dan is het belangrijk dat u de juiste producten in huis heeft om dit te doen. Bij De Echte Schoenmaker vindt u deze producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een knobbeltang, lijmspuit, leerschaar en bolhamer. Maar ook voor nieuwe van Lier veters en van Bommel veters kunt u bij ons terecht. Wanneer u de juiste gereedschappen en producten in huis heeft kan het repareren beginnen! Allereerst is het goed om vast te stellen wat het probleem is. Is het leer ingedeukt? Dan kan een knobbeltang helpen om het leer weer op z’n plek te brengen. Is de zool los? Dan is vaak lijm nodig om de zool weer op z’n plek te brengen. Belangrijk is verder dat u zelf de ruimte heeft om de schoenreparatie uit te voeren. Een belangrijke tip is daarnaast ook dat de ruimte waarin de schoenreparatie plaatsvindt best een beetje vies mag worden. De lijm van de schoenen is namelijk slecht te verwijderen omdat het zo sterk is. Bij het lijmen van de zool is het belangrijk dat de zool in één keer goed op zijn plaats zit en blijft zitten. Gebruik hier altijd een lijmklem voor zodat de zool niet meer kan verschuiven. Meer weten over verzolen? Kijk dan bij de categorie schoenen verzolen.

Schoenen laten schoonmaken

Soms zijn de schoenen zelf nog helemaal goed en is schoenreparatie helemaal niet nodig. Maar de uitstraling is toch verminderd doordat ze erg vies zijn. Voor dergelijk schoenonderhoud hebben we verschillende artikelen beschikbaar. Met de juiste borstel en schoensmeer zijn de meeste schoenen namelijk vrij snel weer schoon te maken. Deze vorm van schoenreparatie helpt met name om de levensduur sterk te verhogen. Bij De Echte Schoenmaker vindt u alle producten die nodig zijn om uw schoenen te onderhouden. Heeft u vragen over welke producten u nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact op!

Knobbeltang voor schoenen

Wanneer schoenen bekneld hebben gezeten, dan kan het leer ingedeukt zijn. Met een knobbeltang kunt u dit verhelpen. Een knobbeltang kan verder ook helpen bij het uitdrukken van knellende en pijn veroorzakende plekken in uw schoen. De druk van het leer kan daarmee verlegd worden naar een ander punt in de schoen. De knobbeltangen die De Echte Schoenmaker verkoopt, hebben een redelijk zware uitvoering. Dit betekent dat u in staat bent om de stevigste schoenen te vormen naar uw voet!

Schoenzool repareren

De Echte Schoenmaker van Nederland is dè schoenmaker voor het verzolen van uw schoenen, doordat vele mensen vaak geen zin hebben om naar een schoenmaker toe te gaan, maken veel mensen de keuze om nieuwe schoenen aan te schaffen. U kunt nu ook goedkoop uw schoenen verzolen, dit met de goede services van De Echte Schoenmaker. Gun uw dure en fijne wandelschoenen een tweede leven door de wandelschoenen te verzolen. Op deze manier kunt u extra lang genieten van uw wandelschoenen! U wilt kosten besparen en wilt liever uw mooie schoenen laten maken? In dat geval kunt u uw kapotte zool laten repareren of verzolen bij De Echte Schoenmaker.

Schoenen laten maken

Tot nu toe hebben we veell tips genoemd om zelf uw schoenen te repareren en schoon te maken. Wilt u echter uw schoenen laten maken door een specialist? Dan kunt u ook de schoenreparatie uitbesteden aan De Echte Schoenmaker. Dagelijks voeren wij veel schoenreparaties uit. Van verzolen tot het vervangen van veters. Wilt u uw schoenzolen repareren, veters vervangen of een andere schoenreparatie uitvoeren? Stuur dan uw schoen op naar De Echte Schoenmaker, wij repareren ze graag zodat u weer optimaal kunt genieten van uw mooie schoenen!