Schoenen verzolen

Schoenzolen hebben dagelijks veel te verduren. Ze moeten bestand zijn tegen verschillende soorten ondergronden en weertypes. Goede schoenzolen kunnen hier weerstand tegen bieden, maar zullen op termijn wel gaan slijten. De rest van de schoen kan op dat moment nog erg mooi zijn, zeker wanneer de schoenen goed onderhouden zijn. In dat geval is het zonde om de schoenen weg te doen en te vervangen voor nieuwe. De Echte Schoenmaker in Alphen aan den Rijn kan uw schoenzool repareren of uw schoenen verzolen. Lees hieronder meer over het verzolen van schoenen of biedt uw schoenreparatie gelijk aan. Langskomen kan natuurlijk ook, we zijn gevestigd aan de Europalaan in Alphen aan den Rijn.

Stuur uw schoenen eenvoudig op ter reparatie en ontvang ze geheel opgeknapt weer terug thuis.

Schoenzolen vervangen

Wanneer de zool aan vervanging toe is dan kunnen wij de schoenzolen voor u repareren of vervangen. Bij vervangen zullen we de oude schoenzool verwijderen. Dit doen we zorgvuldig zodat de rest van de schoen niet beschadigd zal raken. Wanneer de zool verwijderd is kunnen we de staat van de schoen onder de zool controleren. Vaak is dit kurk, hier kunnen we nog verbeteringen in toepassen wanneer dit nodig is. Ook kunnen we de plooien uit het leer verwijderen die door het lopen in de schoen zijn getrokken. Vervolgens zullen we (eventueel in overleg) de juiste schoenzool selecteren. Dit kan een leren zool zijn, maar ook een ander soort zool. Bij exclusievere merken zullen we overigens standaard kiezen voor een leren zool. Als de juiste schoenzool is geselecteerd dan zullen we deze zorgvuldig voor u bevestigen. De schoenzolen worden vervolgens weer op de juiste dikte gebracht. Of u nu uw nette schoenen, wandelschoenen of bergschoenen laat verzolen, u kunt een hoop geld besparen op een nieuw paar. U heeft bovendien na het verzolen weer een paar die nog jaren mee kunnen!

Schoenzolen repareren

Soms is het niet nodig om de hele zool te vervangen en kan een schoenzool reparatie ook voldoende zijn. We herstellen hierbij de oude schoenzool in plaats van dat we de hele zool vervangen voor een nieuwe. Het grote voordeel van zolen repareren is dat de kosten voor een reparatie vaak lager zijn dan van het volledig vervangen van de schoenzolen. Het repareren van schoenzolen is alleen niet altijd mogelijk. We maken voor de reparatie altijd eerst een inschatting en adviseren u graag over de beste optie: verzolen of repareren.

Wandelschoenen verzolen

Ook bij De Echte Schoenmaker kunt u voor al uw wandelschoenen onderhoud en reparaties terecht! Omdat wandelschoenen veel te verduren hebben tijdens het dragen van de schoenen tijdens het wandelen, is het te begrijpen dat hier ook goed schoen onderhoud voor uitgevoerd moet worden. Uw wandelschoenen verzolen bij een echte schoenmaker kunt u gemakkelijk en snel realiseren vanuit huis, door heel Nederland. U kunt heel eenvoudig en direct uw afspraak inplannen bij ons in Alphen aan de Rijn om uw wandelschoenen te laten verzolen. Het is zelf mogelijk de schoenen naar ons op te sturen ter reparatie. Wilt u gemakkelijk en snel wandel- en werkschoenen veters kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment aan diverse soorten veters!

Bergschoenen verzolen

Net als andere schoenen hebben ook bergschoenen onderhoud nodig. Uiteraard is de mate van onderhoud verschillend per gebruiker en per bergschoen. Dit is niet zo moeilijk te begrijpen. Als u een fanatieke wandelaar bent, heeft u vaker schoenen onderhoud nodig dan wanneer u sporadisch aan wandelen doet. Dit geldt ook voor het verzolen van de bergschoenen. Tijdens bergwandelingen is het van belang om schoenen te kopen met veel grip en stabiliteit. Het is vaak handig om hier stevige en sterke bergschoenen voor aan te schaffen. Daarnaast is het zeer belangrijk deze in goed onderhoud te zetten nadat u deze schoenen minder vaak gaat gebruiken. Bij bergschoenen kan de zool niet voor een gedeelte gerepareerd worden, er wordt dan ook vaak gekozen voor een totale vervanging van de schoenzool, ook wel het verzolen van de bergschoen. Dit is hoognodig wanneer de zolen grip verliezen. In dat geval is het goed om de bergschoenen te verzolen. Wilt ú, uw bergschoenen verzolen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze stuur op service, voor het verzolen van uw schoenen. U stuurt de bergschoenen op naar de echte schoenmaker, wij verzolen uw bergschoenen en sturen ze daarna naar u terug. Heel eenvoudig en snel geregeld!

Hakken vervangen van schoenen

Afhankelijk van de staat van de hakken kunnen we ook hakken vervangen van uw geliefde schoenen. De hak is een gevoelig onderdeel van de schoen. Het vangt veel klappen op en slijt stukje voor stukje, maar kan ook ineens kapot gaan. Behalve dat dit er niet netjes uit ziet, is het ook niet goed voor uw benen. De hak slijt op sommige delen namelijk sneller dan op andere delen. Scheeflopen is dan ook een gevaar bij versleten hakken. Eén of beide hakken vervangen is dan de oplossing.

Het vervangen van de hak is bij nette schoenen vrijwel altijd mogelijk, maar voor bergschoenen is dit bijvoorbeeld wel lastig. Wanneer we de schoenzool en de hak van de schoen vervangen is de onderkant volledig vernieuwd en kunt u er weer tegenaan!

Prijs voor het verzolen van uw schoenen

Schoenen zijn een belangrijk goed, want u loopt er tenslotte de hele dag op. Vandaar dat ze dan ook moeten voldoen aan een bepaalde kwaliteit om deze garantie te kunnen waarborgen. Het is daarom prettig om te weten wat u aan schoenonderhoud per jaar kwijt zal zijn wanneer u, uw schoenen in goede staat wilt houden. De prijs van schoenen verzolen kan enorm verschillen per schoenmaker en per schoen. Een hak vervangen van een kostbare schoen zoals een bergschoen, wandelschoen of van erg nette schoenen is kostbaarder. Er zijn dan ook geen gemiddelde prijzen voor te hanteren. Neem vrijblijvend contact op met De Echte Schoenmaker voor de prijs voor het verzolen van uw type schoenen!

Inlegzolen kopen

Wilt u niet de onderste zool van uw schoenen vervangen, maar bent u op zoek naar inlegzolen? Dan helpen we u ook graag verder. Bekijk hier ons hele aanbod aan inlegzolen.

Schoenen verzolen bij De Echte Schoenmaker

De Echte Schoenmaker heeft een ruime ervaring in het verzolen van schoenen, repareren van schoenen maar ook zeker bergschoenen verzolen. Voor alle schoenen waarbij de zool losgemaakt kan worden van de rest van de schoen, kunnen we het verzolen aanbieden. Mocht u zich afvragen of een schoen geschikt is voor verzoling, neem dan vrijblijvend contact op! Ook als u andere vragen heeft over schoenreparaties helpen we u graag verder! Het is zonde om nieuwe schoenen te kopen, als uw oude lievelingsschoenen nog opgelapt kunnen worden.