Gratis verzending vanaf €30,- | Verzendvoorwaarden

Schoenen verzolen

Schoenzolen hebben dagelijks veel te verduren. Ze moeten bestand zijn tegen verschillende soorten ondergronden en weertypes. Goede schoenzolen kunnen hier weerstand tegen bieden, maar zullen op termijn wel gaan slijten. De rest van de schoen kan op dat moment nog erg mooi zijn, zeker wanneer de schoenen goed onderhouden zijn. In dat geval is het zonde om de schoenen al weg te doen. De Echte Schoenmaker in Alphen aan den Rijn kan uw schoenzool repareren of uw schoenen verzolen. Lees hieronder meer over het verzolen van schoenen of biedt uw schoenreparatie gelijk aan. Langskomen kan natuurlijk ook, we zijn gevestigd aan de Europalaan in Alphen aan den Rijn.

Schoenzolen vervangen

Wanneer de schoenzool aan vervanging toe is dan kunnen wij de schoenzolen voor u repareren of vervangen. Bij vervangen zullen we de oude schoenzool verwijderen. Dit doen we zorgvuldig zodat de rest van de schoen niet beschadigd zal raken. Wanneer de zool verwijderd is kunnen we de staat van de schoen onder de zool controleren. Vaak is dit kurk, hier kunnen we nog verbeteringen in toepassen wanneer het nodig is. Ook kunnen we de plooien uit de schoen verwijderen die door het lopen in de schoen zijn getrokken. Vervolgens zullen we (eventueel in overleg) de juiste schoenzool selecteren voor uw schoen. Dit kan een leren zool zijn, maar ook een ander soort zool. Bij exclusievere merken zullen we overigens standaard kiezen voor een leren zool. Als de juiste schoenzool is geselecteerd dan zullen we deze zorgvuldig voor u bevestigen. De schoenzolen worden vervolgens weer op de juiste dikte gebracht worden. Zo heeft u weer schoenzolen die als nieuw zijn!

Schoenzolen repareren

Soms is het niet nodig om de hele schoenzool te vervangen en kan schoenzool reparatie ook voldoende zijn. We herstellen hierbij de oude schoenzool in plaats van de hele schoenzool te moeten vervangen. Het grote voordeel van schoenzolen repareren is dat de kosten van het repareren vaak lager zijn dan van het vervangen van de schoenzolen. Het repareren van schoenzolen is alleen niet altijd mogelijk. We schatten dit voor de reparatie altijd in en kunnen u hierover adviseren.

Wandelschoenen verzolen

Ook bij De Echte Schoenmaker kunt u voor al uw wandelschoenen onderhoud en reparaties terecht! Omdat wandelschoenen veel te verduren hebben tijdens het dragen van de schoenen en het bewandelen van de schoenen, is het te begrijpen dat hier ook goed schoen onderhoud voor uitgevoerd moet worden. Uw wandelschoenen verzolen bij een echte schoenmaker kunt u gemakkelijk en snel realiseren door heel Nederland. Vanaf uw luie stoel direct uw afspraak inplannen bij ons in Alphen aan de Rijn om uw wandelschoenen te verzolen. Wilt u gemakkelijk en snel wandel- en werkschoenen veters kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment aan diverse soorten veters!

Bergschoenen verzolen

Net als andere schoenen hebben ook bergschoenen onderhoud nodig. Uiteraard is de mate van onderhoud verschillend per gebruiker en per bergschoen. Dit is niet zo moeilijk te begrijpen. Als u een fanatieke wandelaar bent, heeft u vaker schoenen onderhoud nodig dan wanneer u sporadisch aan wandelen doet. Dit geldt ook voor het verzolen van de bergschoenen. Tijdens bergwandelingen is het van belang om schoenen te kopen met veel grip en stabiliteit. Het is vaak handig om hier stevige en sterke bergschoenen voor aan te schaffen tevens deze in goed onderhoud te zetten nadat u deze schoenen minder vaak gaat gebruiken. Wanneer de schoenen grip verliezen, dan is het goed om de bergschoenen te verzolen. Wilt u, uw bergschoenen verzolen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze stuur op service, voor het verzolen van uw schoenen.

Hakken vervangen van schoenen

Afhankelijk van de staat van de hakken kunnen we deze ook de hakken vervangen. De hak is een gevoelig onderdeel van de schoen. Het vangt veel klappen op en slijt stukje voor stukje, maar kan ook ineens kapot gaan. Behalve dat dit er niet netjes uit ziet, is het ook niet goed voor uw benen. De hak slijt op sommige delen namelijk sneller dan op andere delen. Scheeflopen is dan ook een gevaar bij versleten hakken. Eén of beide hakken vervangen is dan de oplossing.

Het vervangen van de hak van de schoen is bij nette schoenen vrijwel altijd mogelijk, maar voor bergschoenen is dit bijvoorbeeld wel lastig. Wanneer we de schoenzool en de hak van de schoen vervangen is de onderkant van de schoen volledig vernieuwd en kunt u er weer tegenaan!

Prijzen voor het verzolen van uw schoenen

Schoenen zijn om op te lopen en hebben dan ook de nodige kwaliteit nodig om deze garantie te waarborgen. Het is daarom ook prettig om te weten wat u aan schoenonderhoud per jaar kwijt zal zijn wanneer u, uw schoenen in goede staat wilt houden. De prijs van schoenen verzolen kan enorm verschillen per schoenmaker en per schoen. Een hak vervangen van een kostbare schoen zoals een bergschoen, wandelschoen of van erg nette schoenen is kostbaarder. Er zijn dan ook geen gemiddelde prijzen voor te hanteren. Neem vrijblijvend contact op met De Echte Schoenmaker voor de definitieve schoenen verzolen prijs!

Inlegzolen kopen

Wilt u niet de onderste zool van uw schoenen vervangen, maar bent u op zoek naar inlegzolen? Dan helpen we u ook graag verder. Bekijk hier ons hele aanbod aan inlegzolen.

Schoenen verzolen bij De Echte Schoenmaker

De Echte Schoenmaker heeft een ruime ervaring in het verzolen van schoenen, repareren van schoenen maar ook zeker bergschoenen verzolen  . Voor alle schoenen waarbij de zool losgemaakt kan worden van de rest van de schoen kunnen we het verzolen aanbieden. Mocht u zich afvragen of een schoen geschikt is voor verzoling, neem dan vrijblijvend contact op! Ook als u andere vragen heeft met betrekking tot het verzolen van schoenen helpen we u graag verder!